Капрун / Kaprun

Капрун / Kaprun

Ски курорта е разположен в подножието на планината от където се извисява известната ски зона Китцщайнхорн. 

Глетчерната ски зона Китцщайнхорн / Кitzsteinhorn

На първия глетчер от ски зоните в Австрия ще намерят скиори и сноубордисти снежно-бели и перфектно обработени писти от началото на ноември чак до началото на лятото, както и многобройни слънчеви тераси и барове. Това го има само на Kitzsteinhorn – три сноупарка от екстра класа на снежно сигурна височина от 2500 до 2900 м. – истинска Мека за сноубордистите и свободните скиори с над 70 препятствия. Kitzsteinhorn е перфектното място за freeriding.

Ски спорта, във всичките му разновидности, за начинаещи и професионалисти, доминира в курорта от есента до началото на лятото. Местоположението на над 3000 метра надморска височина предлага 100% надеждност на снега.

Най-дълго спускане

Kitzsteinhorn Gipfel-Langwiedboden: 5 км дълга, средна по трудност и 1000 м денивелация.
Maiskogel Maiskogelköpfellift-Talstation (Nr. 30): 7 км дълга и 875 м денивелация.

Най-стръмни писти

Kitzsteinhorn Black Mamba: със своите 63%, тя е най-стръмната писта в ски зоната.
Maiskogel Trassabfahrt: 4 км дълга с 737 м денивелация.

Freeride зони

Kitzsteinhorn Естествени склонове в местността Langwied, маркирани ски-турове в местността Langwied и тази на Gletscher Shuttle.
Maiskogel Glocknerblickroute, Sporthotelroute.

Snowparks

Kitzsteinhorn Snowparks с Tables, Jumps, Slides & Boardercross (на глетчер-платото и в зоната Sonnenklar) за начинаещи и напреднали.
Maiskogel Funpark с Tables, Jumps & Slides.

Bilder: Kitzsteinhorn

Маунтинбайк, скално катерене или семейна почивка през лятото

През лятото Кицщайнхорн привлича любителите на маунтинбайкове, планинари, туристи и семейства, които искат да се докоснат високо, до алпийската природа. Майскогел предлага много атракции за цялото семейство. Спорт, екшън, забавления, игри и кулинарни изкушения през лятото и зимата. Уморени от  изпъстрения с преживявания ден в планината, можете да се отпуснете в термалния спа център TAUERN SPA.