Zell am See / Цел ам Зее - Алпийско лято в Австрия

Профитирайте от нашето присъствие, познания и личен ангажимент в района на Цел ам Зее / Капрун.

Богат на възможности за култура, спорт и природни красоти
е регионът около Цел ам Зее.

    • впечатляващи природни красоти
    • глетчер-ски
    • планински походи
    • маунтинбайк
    • плажове

Цел ам Зее / Капрун (Zell am See / Kaprun)
Идилията планина и вода в един пейзаж

Истински добре се чувстваш през лятото между Kitzsteinhorn и Schmitten. От игра на голф или тенис, живописен поход по Schmitten или Kitzsteinhorn до разхлаждаща отмора на един от плажовете на езерото, това са само част от локалните алтернативи за развлечение, спорт и отдих.

Großglockner Hochalpenstraße
Високопланинска панорамна улица и Гросглокнер (3.798 м)

Известната алпийска панорамна улица води до сърцето на националният парк Hohe Tauern и най-висок сред върховете в Австрия Großglockner (3.798 м) и неговият глетчер Pasterze.
48 км алпийска и панорамна улица с общо 36 обратни завоя, свързващи серпентините от които се очертава и изкачваща се на над 2500 м. Тук Ви очаква спираща дъха природа. Ще пресечете един уникален планински свят с неговите цъфтящи поляни, ароматно ухаещи гори, величествени скали и вечен лед до подножието на Großglockner (туристическата платформа Kaiser-Franz-Josef).

Водопадът Кримъл (Krimml)
Най-високият водопад в Европа (380 м)

С падащите от 380 м води водопадите Кримъл се нареждат сред петте най-високи водопади в света. С годишно над 350.000 посетители те се нареждат сред най-посещаваните забележителности в Австрия. Пътека, създадена от австрийската алпийска асоциация се извива покрай панорамни тераси със спиращи дъха гледка към този уникален природен спектакъл. Насладете се на освежаващото пръскане и силата на водата, заобиколени от красивата природа на националния парк Hohe Tauern.

Залцбург (Salzburg)
Живописни барокови улички в града на Моцарт

Рядко може да намерите на толкова малко пространство така хармонично взаимодействие между природа и архитектура, изкуство и култура, традиция и модерност, както в Залцбург.
Крепостта Hohensalzburg, двореца Mirabel, родната къща на Моцарт и пищни улици в бароков стил.
Малки магазини и фабрики поддържат старите традиции живи.