Flachau / Флахау

Повече за ски-зоните в региона

В курортното градче Флахау, родното място на легендата в ски-спорта Херман Майер, ви очакват nonstop ваканционни акценти с невероятна атмосфера на най-високо ниво. Курорта е лесно достъпен с полет до Мюнхен или Залцбург или с автомобил и се отличава с гениални склонове за скиори и сноубордисти, денонощни развлечения и кипящ нощен живот.

Насладете се на разнообразието от писти за експерти и начинаещи, след което се позабавлявайте при спускане с шейни или в някой от местните традиционни и стилни локали за Аprès-Ski.

 • Tux-Flachau-Ski-Austria-0
 • Tux-Flachau-Ski-Austria-1
 • Tux-Flachau-Ski-Austria-2

Съвременен ски-курорт

Висок комфорт и модерна техника, сигурен сняг и перфектно препарирани писти привличат скиори от целия свят в многократно отличавания ски-курорт snow space Flachau със своите три ски-зони. Общо 860 километра ски-писти в разширената зона Ski-Аmadé са достъпни с един единствен ски-пас.

Ски училищата във Flachau предлагат индивидуални програми за обучение – тук нивото на обучение е от световна класа, както го е показал носителят на световната купа, олимпийски шампион и местен герой Херман Майер.

Intertaiment е основен приоритет във Flachau - да уча и да се смея с другите, с които просто искаме едно и също нещо: да станем приятели, да останем приятели.

 • Tux-Flachau-Ski-Austria-3
 • Tux-Flachau-Ski-Austria-4
 • Tux-Flachau-Ski-Austria-5

Alpine Ski-Weltcup

Flachau е от 1993 г. насам редовен домакин на кръг от световната купа по ски алпийски дисциплини.

Ноу-хау в зимните спортове, силен организационен екип, в който участва всеки местен жител и вълнението да се обединят спорта и забавлението е едно събитие – това превърна Ladies Ski Night във връхна точка на Световната купа.

 • Tux-Flachau-Ski-Austria-6
 • Tux-Flachau-Ski-Austria-7
 • Tux-Flachau-Ski-Austria-8

Релакс и Забавления

Забавленията във Flachau не спират дотук. Тук можете да се забавлявате, като се върнете в детството си, спускайки се със шейна по специалните дълги и осветени писти.

Дори през зимата водата е едно от най-приятните места за отмора и забавления, а термалния комплекс „Therme Amadé” ви гарантира това, със своите открити и закрити басейни, сауна и уникална водна пързалка.

Забавлявайте се на най-дългата Partymeile в целия регион! Рустикални планински ресторанти, модерни барове и разгорещени дискотеки: във Flachau се сливат ски-писти, настроение и парти в едно цялостното преживяване. Безброй хижи се грижат за най-доброто Après-Ski забавление в региона.

 • Tux-Flachau-Ski-Austria-9
 • Tux-Flachau-Ski-Austria-9_1
 • Tux-Flachau-Ski-Austria-9_2

Разнообразие

Високата равнина и планинския алпийски свят, със своите впечатляващи панорамни гледки са прекрасна кулиса за практикуване на редица допълнителни спортове, като: ски-бягане, пешеходен туризъм, ски-турове и др. Всичко това е възможно благодарение на перфектно развитата спортна инфраструктура и ежедневно поддържане на спортните съоръжения.

Информация за ски-зоната

 Ски-регион

  Ски-писти

  Съоръжения

Ски-зона

827 - 2000 м
Общо: 111 км
леки - 26 км
средни - 74 км
трудни - 11 км
Общо: 44
17 18 8 1
schlepplifte sessellifte kabinenbahnen gondeln

Най-дълго спускане

Горна станция Top-Liner - Wagrain: 6 км дълга и 1063 м денивелация.

Най-стръмни писти

Steilhang Mulde - Top-Liner: 0,8 км дълга и с денивелация 233 м.

Осветени ски-писти

Am Achter Jet: 1,5 км дълга и лека по трудност.

Snowparks

Absolut Park във Flachauwinkl – един от най-големите Terrainparks в Алпите (1,5 км). Kickerline, Railcombo, Halfpipe и Jibline