Цел ам Зее / Zell am See

Цел ам Зее / Zell am See

Страхотни ски писти, покрити със сняг склонове и целогодишна ски-наслада по глетчерите са само част от отличителните белези в рая на зимните удоволствия Австрия. В края на националния парк „Хое Тауерн“ е разположено заобиколеното от върхове Целерзее. Идилия в планината и същевременно близо до водата – такова е усещането на това място. Покритият с вечен лед Китцщайнхорн ви гарантира снежно-бели ски писти от началото на ноември до края на месец май. Идеалният регион за една изпълнена с емоции ски почивка!

Ски на Шмитен през зимата

Каране докато се запалят мускулите на краката или просто се наслаждавате – на Шмитен всички ентусиазирани алпийски почитатели ще намерят своето Snowdorado. 77 километра ски писти (25 км. от тях черни) Ви очакват. Който иска повече, може да се пробва на пистата с бабуни, скоростната отсечка или тренировъчния център. За наслада на сноубордистите се грижат перфектно обработени фън-парк с релси, фън кутии и др.

Bilder: Schmittenhöhebahn AG

Лятна почивка близо до водата и заобиколени от планината

Богат на възможности за култура, спорт и природни красоти е регионът около Цел ам Зее.

• впечатляващи природни красоти
• глетчер-ски
• планински преходи
• маунтинбайк турове
• скално катерене
• вело турове
• плажове

Цел ам Зее / Капрун (Zell am See / Kaprun) – идилията планина и вода в един пейзаж

В края на националния парк Hohe Tauern е разположено заобиколеното от върхове Целерзее. Идилия – в планината и същевременно близо до водата – такова е усещането на това място.

От водни спортове или приятно отпочиване на някой от многобройните плажове на езерото до маунтинбайк, тенис, голф, скално катерене или глетчер-ски в региона на Zellersee – всичко това и още много други активни дейности се практикуват с особена наслада сред живописните планински масиви.

Отпочинал от еднодневния планински поход или от предобедното ски-каране на глетчера, да скочиш в хладната вода – в „Цел“ това може да се случи.

Bilder: Kitzsteinhorn